Dat kan ook bij MoveHs Hairsolutions

Medische Pigmentatie

Medische permanent make-up toepassen tegen littekens of
voor reconstructie van tepel of haargrens(dermatografie)?
Ook dat kan bij MoveHs Hairsolutions._

Tepelreconstructie? Haargrens of littekens camoufleren? Medische pigmentatie (dermatografie) biedt steeds meer mogelijkheden. Zelf ontdekken wat dermatografie voor je kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis intake; onze PMU-specialist denkt met je mee!

Tepelreconstructie

Een tepelreconstructie maakt je borstreconstructie compleet. Eigenlijk spreek je van een tepelhofreconstructie, want het rondje om de tepel heet tepelhof. Medische pigmentatie is in feite dezelfde techniek als permanent make-up (PMU): de PMU-specialist brengt kleurstoffen aan in de bovenste huidlagen. Door slim te werken met kleurverschillen tussen tepel en tepelhof, krijgt de reconstructie een natuurgetrouw 3D-effect.

Hoe werkt een tepelhofreconstructie?

Doorgaans is de huid zo’n 3 maanden na de operatie voldoende hersteld om met medische pigmentatie een tepel na te maken. Dat gebeurt in 3 tot 4 behandelingen, met tussenpozen van ongeveer 6 weken voor het beste resultaat. Veel vrouwen combineren de tepelhofreconstructie met een littekenbehandeling (microneedling). Met piepkleine naaldjes wordt via microneedling de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor het litteken aanzienlijk minder zichtbaar wordt. 

Haargrenscamouflage of kale plekjes camoufleren

Bij alopecia of andere vormen van haarverlies kan medische pigmentatie een mooie aanvulling zijn. Door haartjes te ‘tekenen’ langs de rand van je haaraanvulling, camoufleer je de haargrens. Haargrenscamouflage wordt vooral toegepast ter hoogte van de oren (de ‘bakkebaardjes’), langs de slaap en het voorhoofd. Maar ook kale plekjes kun je ermee camoufleren. MoveHs Hairsolutions gebruikt hiervoor nieuwe, extra dikke pigmenten, die niet snel ‘uitlopen’.

Vitiligo camoufleren met medische pigmentatie

Medische pigmentatie is ook heel geschikt om andere huidoneffenheden te camoufleren, zoals vitiligo (pigmentverlies). Als de vitiligo ongeveer drie jaar stabiel is (dus zich niet uitbreidt), dan is dermatografie een prima oplossing om de witte vlekjes onzichtbaar te maken met pigmenten in je eigen huidskleur.

Huidallergie en medische pigmentatie

Alopecia gaat vaak samen met andere huidaandoeningen. Zo komen metaalallergie en vitiligo relatief vaak voor bij vouwen met alopecia: hun huid is gevoeliger. Dat betekent dat we extra voorzichtig zijn met het aanbrengen van pigmenten bij mensen met alopecia. MoveHs Hairsolutions werkt met de meest veilige pigmenten, die voor zover bekend geen allergische reacties veroorzaken. Toch nemen we geen risico. In het intakegesprek nemen we alles goed met je door.

Overweeg je medische PMU / dermatografie voor reconstructie of camouflage? Je hebt recht op een eerlijk en goed advies. Kom gerust langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Maak een afspraak

Tarieven

Nazorg permanente make-up