by MoveHs

Cosmetische PMU

Cosmetische permanente make-up toepassen voor wenkbrauwen, ogen en lippen. Een prachtige oplossing                                                                                    voor als je er op elk moment van de dag verzorgd uit wilt zien. 


Verschil medische en cosmetische pigmentatie

Het verschil tussen een medische en cosmetische pigmentatie is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet. Een cosmetische camouflage (permanent make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd!

Wenkbrauwen

De vorm en kleur van je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je uitstraling. In de intake laten we je graag zien wat er mogelijk is en wat dat voor jouw gezicht doet. Samen met jou kijkt ons PMU-specialiste welke vorm en kleur goed bij jouw gezicht en haar(werk) past.

Er zijn verschillende PMU-technieken voor wenkbrauwen: hairstroke, 3D-techniek, ombre en schaduwtechniek. Elke techniek heeft een eigen effect; samen met jou kijken we wat goed bij je past.

Verschil ombre en 3D hairstroke techniek

Bij veel klanten is het verschil tussen de 3D hairstroke en ombre techniek niet bekend. Hieronder geven wij een korte uitleg over de verschillen.

3D hairstroke techniek

3D hairstroke was tot voor kort was de meest toegepaste techniek bij MoveHs. Bij de 3D hairstroke techniek (ook wel haartjestechniek) worden kleine strokes gepigmenteerd waardoor je optisch (ogende) haartjes creëert. De strokes zullen na genezing, na verloop van tijd wat waziger worden. Hierdoor zal het effect nog natuurlijker ogen. Dit is per huid verschillend.

Ombre techniek

Dit is een nieuwe techniek, deze techniek erg lijkt op de schaduwtechniek die er al lange tijd is. Ook wel bekend als “powderbrows”. Dit komt omdat het lijkt of je je wenkbrauwen gepoederd hebt met oogpotlood of een wenkbrauw poeder. De wenkbrauw wordt als het ware in geschaduwd. Bij deze techniek is het de bedoeling dat de kleur van licht naar donker overloopt.

Smaken verschillen, de ene persoon wil een pittige wenkbrauw en de andere kiest liever voor een natuurlijk ogende wenkbrauw. Bij deze techniek is beide mogelijk. Ook is het mogelijk om deze techniek te combineren met een aantal hairstrokes (bijvoorbeeld bij de aanzet). Dit geeft een prachtig resultaat. Deze techniek is uiterst geschikt voor de moeilijk pakkende huid, dit komt omdat deze huidjes soms moeilijk het pigment in zich opnemen. Met de ombre techniek gaat dit vaak heel goed. Maar ook bij de jongere generatie is dit een zeer populaire techniek.

Eyeliner

Een gepigmenteerde eyeliner is eigenlijk voor iedereen ideaal. Een subtiele pigmentatie tussen de wimperhaartjes geeft u namelijk gelijk al een vollere wimperopslag en sprekender ogen. Ook is dit geschikt voor mensen die geen wimperhaartjes hebben. Eyeliner kan het verlies van je wimpers redelijk compenseren. Lijntjes boven en onder je ogen benadrukken de vorm van je ogen weer, net zoals je wimpers dat deden. Het ontbreken van de wimpers valt dan een stuk minder op. Er zijn verschillende PMU-technieken om je ogen te accentueren. Kies je voor een volle of subtiele lijn? Een strakke of podloodlijn? Een XXL liner met of zonder wing of toch een eyeliner Dust. Een eyeliner Dust is een subtiele eyeliner met een zachte poederachtige pigmentatie erboven. Eyeliners zijn mogelijk in veel verschillende kleuren; van zwart, bruin, grijs tot blauw, groen, paars & turquoise. Ook liners met meerdere kleuren is mogelijk, alle mogelijkheden en wensen worden besproken tijdens het intakegesprek.

De shaded eyeliner nieuwe trend

Deze nieuw techniek in eyeliner leent zich uitstekend wanneer je geen harde lijnen op je ogen wilt, en je van een van een zachte oogopslag houdt. Deze eyeliner vervaagt langzaam naar buiten toe. De voordelen van een Ômbre eyeliner:

  • Zachtere oogopslag
  • De eyeliner is waterproof en loopt niet meer uit, ideaal bij sporten en zwemmen
  • Je wimpers komen nog mooier uit
  • In de ochtend ben je sneller klaar
  • Ook zonder verdere oog make-up ziet deze eyliner er mooi en verzorgd uit

Permanente eyliner kan het verlies van je wimpers redelijk compenseren. Lijntjes boven en onder je ogen benadrukken de vorm van je ogen weer, net zoals je wimpers dat deden. Het ontbreken van wimpers valt dan een stuk minder op.

Wimpers en permanente make-up

De oogopslag wordt mede bepaald door de wimpers. Er zijn omstandigheden waardoor wimperverlies kan op treden, in sommige gevallen zelfs permanent. Alopecia Universalis , Alopecia Totalis, Frontal Fibrosing Alopecia zijn vaak de permanente vormen, maar ook een chemo kan leiden tot het tijdelijk uitvallen van wimpers. Ook huidaandoeningen zoals seboroisch eczeem of psoriasis kunnen op de hoofdhuid of in het gezicht wenkbrauw en wimperverlies veroorzaken.
 
Als je geen wimpers hebt ervaar je ook vaker irritatie bij stofjes die gemakkelijk in de ogen kunnen waaien. Een wimper houdt vuiltjes tegen.

 

Wimperlift

Een wimperlift is een snelle en effectieve manier om de wimpers te krullen. Door een wimperlift behandeling krijgt de klant een open blik en lijken de wimpers langer waardoor een krultang of wimperextensions niet meer nodig zijn. Wimpers liften is een populaire methode om de wimpers er langer uit te laten zien omdat er weinig nazorg nodig is, in tegenstelling tot wimperextensions.

Tijdens een wimperlift wordt er gebruikt gemaakt van siliconen pads, deze zijn niet schadelijk voor de wimpers. Daarnaast kan een wimperlift op alle soorten wimpers worden toegepast. Zowel op korte als lange wimpers. Het mooiste resultaat is zichtbaar op middellange of lange wimpers.

Ook kun je je wimperlift behandeling uitbreiden met het verven van je wimpers waardoor er geen mascara meer nodig is.

Plak wimpers aanbrengen als je zelf geen wimpers hebt

Ben je je wimpers verloren als gevolg van alopecia of door een chemo? Dan heb je vast al ervaren hoe moeilijk het is om kunstwimpers aan te brengen. Die zijn immers gemaakt om tegen je eigen wimpers aan te bevestigen… Toch kan het heel goed, als je maar even weet hoe dat moet.

We hebben mooie, natuurlijk ogende Mink wimpers in ons assortiment. Die kun je meerdere keren gebruiken.

Plakwimpers laten zich trouwens ook prima combineren met permanent make-up. Tijdens het plakken loopt permanente eyeliner immers niet uit.

Lippen en permanent make-up

Ook voor je lippen kun jij bij onze pmu-specialiste terecht. Zij laat je zien wat PMU kan betekenen voor de kleur en vorm van je lippen. Denk aan lipliner (een lijntje om je lippen), full-lips (volledige inkleuring en evt. vormaanpassing) en schaduw-effect (je lippen ietsje voller of symmetrisch maken).
 
Medische permanent make-up toepassen tegen littekens of voor reconstructie (dermatografie)? Dat kan ook bij MoveHs Hairsolutions