Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Wenkbrauwen of wimpers verliezen

Vallen je wimpers en/of je wenkbrauwen uit? Worden ze dunner, 
of ontbreken er stukken, of vallen ze helemaal uit?
Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Oorzaken

Het verlies van wenkbrauwen en wimpers hangt vaak samen met haarverlies. In medische termen heet het uitvallen van wenkbrauwen/wimpers madarose. Madarose kan onder meer samenhangen met alopecia, of met een andere huidaandoening, of met een schildklieraandoening. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen of een chemo kan uitval van wenkbrauwen of wimpers als bijwerking hebben. Het uitvallen van wenkbrauwen hoeft overigens niets over je gezondheid te zeggen. Na jarenlang epileren, komen haartjes soms gewoon niet meer terug. Ook je leeftijd heeft invloed: wenkbrauwen en wimpers dunnen vaak uit bij het ouder worden.

Gaat het Over?

Voor een chemo of medicijngebruik geldt: de kans is groot dat de haren weer teruggroeien na het stoppen met de medicatie of na de chemokuur. Is er sprake van alopecia of een andere aandoening, is die kans kleiner. Vaak geldt helaas: hoe langer het wegblijft, hoe kleiner de kans dat de haargroei weer terugkeert.

Oplossingen

Het verlies van je wenkbrauwen of wimpers kan een flinke impact hebben op hoe je je voelt. Verdriet, onzekerheid of zelfs regelrechte wanhoop: we komen het allemaal tegen. Lees de blogs op onze site er maar op na. Toch hoef je niet bij de pakken neer te blijven zitten. Wondermiddelen om ze terug te toveren bestaan helaas niet, maar met permanent make-up en plakwimpers kun je het verlies van wimpers en wenkbrauwen wél goed compenseren.

Het advies van MoveHs Hairsolutions bij verlies van wimpers en wenkbrauwen

Zoals gezegd: wondermiddelen bestaan niet, maar oplossingen wel. Kom gerust langs, dan laat onze PMU-specialiste je zien wat permanente make up voor jou kan betekenen. Ook over het gebruik van plakwimpers kan ze je alles vertellen. Die intake is gratis en vrijblijvend. Je ontdekt dan wat er zoal mogelijk is en krijgt alle tijd om de oplossing te kiezen waar jij je het beste bij voelt.

Last van wenkbrauwverlies of wimperverlies?

Kom gerust langs. Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed een eerlijk advies. We dragen er graag aan bij dat je je niet meer onzeker voelt en je weer leuke dingen kunt gaan doen, zonder zorgen over je uiterlijk.