Haarwerk voor transgender

Transgender en haaruitval

Transgender op zoek naar een haarwerk dat bij je nieuwe ik past?
Kom naar MoveHs Hairsolutions. Natuurlijk ogend haar van topkwaliteit.
 

Transgender en op zoek naar een haarwerk dat bij je nieuwe ik past? Kies voor een natuurlijke look.

Maak jij de gendertransitie van man naar vrouw of van vrouw naar man door? Dan leg je een lange weg af, maar je verheugt je er ongetwijfeld in dat je steeds meer jezelf wordt. Je haar is een in het oog springend onderdeel van die transitie. Wat betekent de transitie voor je haar en welke haaroplossingen zijn er voor jou?

Transvrouw en haaruitval

Ga je van man naar vrouw? Je lichaamsbeharing neemt af onder invloed van de hormonen (oestradiol, cyproteronacetaat) die je krijgt toegediend. Onderga je de geslachtsoperatie, dan wordt de bron van de mannelijke hormoonproductie weggenomen. Daarna produceert je lichaam alleen in de bijnieren nog een kleine hoeveelheid testosteron (bron: VUmc), net als bij andere vrouwen.

Het gebruikelijke mannelijke proces van haaruitval op het hoofd wordt waarschijnlijk bij jou door de hormonale veranderingen stilgezet. Toch is het wellicht mogelijk dat je haaruitval hebt volgens het mannelijke patroon: alopecia androgenetica (haarverlies vanaf de kruin of het voorhoofd). Misschien speelde dit al bij jou voordat je het transformatieproces inging, of misschien is het een kwestie van genetische aanleg. Ook wenkbrauwen en baardgroei zijn voor jou een aandachtspunt. Je kunt je wenkbrauwen minder zwaar maken door ze uit te dunnen. Met laserbehandelingen kun je ongewenste baardgroei tegengaan.

Transman en haaruitval

Ga je van vrouw naar man? De testosteron die je krijgt toegediend, is ook van invloed op je lichaamsbeharing en hoofdhaar. Het toenemen van lichaamsbeharing kan maanden of zelfs jaren duren. Hoe sterk deze invloed is, hangt echter niet zozeer samen met de testosterondosis, maar bovenal met je genetische aanleg. Die genetische aanleg is ook bepalend voor haaruitval op je hoofd, het ontstaan van mannelijke kaalheid (bron: VUmc). Dus werden je opa‘s en je vader al vroeg kaal, dan is de kans groot dat jij daar ook mee te maken krijgt onder invloed van de mannelijke hormonen.

Oplossingen

Een haaraanvulling kan enorm veel bijdragen aan je verander(en)de uiterlijk. Krijg je als transgender te maken met ongewenste haaruitval, of wil je je nieuwe genderidentiteit benadrukken met een natuurlijk ogend vrouwelijk kapsel, dan kun je de aanschaf van een haarwerk overwegen.

Advies

Zit je aan het begin van je transitieproces en gaat er nog veel veranderen, dan is een synthetisch haarwerk vaak de beste keuze. De kosten zijn lager en je kunt gemakkelijker uitproberen welke look bij je nieuwe ik past. Ben je de zoek- en uitprobeerfase voorbij, investeer dan pas in een haarwerk van echthaar. Je kunt daarbij zelfs voor maatwerk kiezen: een cap die op maat voor jouw hoofd is gemaakt, met het haar van jouw keuze.

Dat is ingrijpend, peperduur en het effect laat te wensen over. Bij vrouwen werkt transplantatie sowieso niet goed; dat heeft met hormonale processen te maken. Mensen met haarverlies gaan hier heel verschillend mee om. De een denkt: alle kleine beetjes helpen en ik neem bijwerkingen voor lief. De ander denkt: ik kan mijn geld wel beter besteden.

Wat kan MoveHs Hairsolutions voor je betekenen

Vooral transvrouwen kiezen vaak voor een haarwerk om hun nieuwe ‘ik’ compleet te maken. Zeker als de transformatie op latere leeftijd plaatsvindt en er al mannelijke haaruitval is opgetreden. MoveHs Hairsolutions denkt mee, adviseert en geeft je de tijd om uit te zoeken wat het beste bij je past.

  • Gedurende het lange transitieproces helpen we je aan (betaalbare, tijdelijke) oplossingen voor je nieuwe, veranderende uiterlijk.
  • We helpen je graag om je uiteindelijke transformatie compleet te maken met een natuurlijk ogend haarwerk dat je nieuwe ik completeert. MoveHs Hairsolutions staat garant voor topkwaliteit; Europees echthaar is onze specialiteit.
  • Ons team is er alles aan gelegen om met haaroplossingen bij te dragen aan jouw zelfvertrouwen. We denken graag met je mee hoe je haar kan bijdragen aan de nieuwe versie van je vertrouwde zelf.

Maak een afspraak

Kom gerust bij ons langs. Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed en eerlijk advies. We dragen er graag aan bij dat je je niet meer onzeker voelt en weer leuke dingen gaat doen, zonder zorgen over je haar. Maak een afspraak.