Alopecia androgenetica. Ook bij vrouwen komt het voor.

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haarverlies.
Bij mannen en bij vrouwen. Hoe ga je ermee om?

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haarverlies. Bij mannen en bij vrouwen. Hoe ga je ermee om?

Praktisch alle mannen hebben het: haarverlies bij het ouder worden. Minder bekend is dat ook heel veel vrouwen deze vorm van haarverlies hebben. Het begint meestal op de kruin, bij de scheiding (vrouwen) of bij het voorhoofd (mannen). Het haar wordt daar dunner en valt uit. Er komen ‘misvormde’ haartjes die niet meer goed kleuring of permanent kunnen vasthouden. Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haarverlies, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het overkomt miljoenen mensen.

Gaat het over?

De haarwortels/haarzakjes verdwijnen en het haar komt niet meer terug.

Begrip voor alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica komt zo vaak voor, dat je kunt stellen dat het volstrekt ‘normaal’ is. Haarverlies hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Dat neemt niet weg dat mensen er enorm mee kunnen tobben. Mannen tobben over haarverlies omdat ze zichzelf minder aantrekkelijk vinden of omdat ze vinden dat ze er ouder uitzien. Sommigen krijgen het al op heel jonge leeftijd. Voor vrouwen is alopecia androgenetica extra lastig, omdat het minder geaccepteerd/vanzelfsprekend is. Sommige vrouwen/meisjes krijgen er al op heel jonge leeftijd mee te maken. Het proces is onomkeerbaar. Alopecia kan een flinke impact hebben op hoe je je voelt. Lees de blogs op onze site er maar op na.

Oplossingen

Hoewel er heel veel (dure) middeltjes en behandelingen op de markt zijn, is er nog steeds niets gevonden dat echt werkt. De middelen die er zijn, hebben slechts een beperkt en tijdelijk effect en vaak moet je ongewenste bijwerkingen op de koop toe nemen. Ook sprays om de doorbloeding te stimuleren, brengen je geen oplossing (kies dan liever voor een hoofdhuidmassage, dat kun je zelf doen en is nog prettig ook). Een enkeling kiest voor haartransplantatie. 

Dat is ingrijpend, peperduur en het effect laat te wensen over. Bij vrouwen werkt transplantatie sowieso niet goed; dat heeft met hormonale processen te maken. Mensen met haarverlies gaan hier heel verschillend mee om. De een denkt: alle kleine beetjes helpen en ik neem bijwerkingen voor lief. De ander denkt: ik kan mijn geld wel beter besteden.

Het advies van MoveHs Hairsolutions

In de beginfase kan een haarpoeder met vezels de dunnen plekken camoufleren. Wordt het erger, kies dan voor een haarstuk. Voor veel vrouwen met ernstig en blijvend haarverlies is een crownextension of haarstuk een goede oplossing. Je kunt een haarstuk laten maken dat precies aansluit bij je eigen haar: de plek met weinig/geen haar is dan bedekt en je kunt niet zien waar je eigen haar overgaat in de crownextension. Het ziet er heel natuurlijk uit. Bovendien hoef je niet onzeker te zijn of het goed blijft zitten. 

Bij MoveHs Hairsolutions werken we met twee bevestigingsmethoden: samen kijken we welke methode het beste bij je past. Betreft het haarverlies het grootste deel van je hoofdhuid, dan is een volledig haarwerk vaak de beste optie. Maar wat het ook wordt, je hoeft niet over een nacht ijs te gaan. Bij ons krijg je alle tijd om de mogelijkheden te verkennen en tot een oplossing te komen waar je je goed bij voelt.

Last van alopecia androgenetica?

Kom gerust bij ons langs. Ons uitgangspunt: je hebt recht op een goed en eerlijk advies. We dragen er graag aan bij dat je je niet meer onzeker voelt en weer leuke dingen gaat doen, zonder zorgen over je haar. Maak een afspraak.