Verzorgen en stylen van je haarverlenging

Haarverlenging

Als je onze verzorgingsinstructies en stylingtips opvolgt, houd je het lang mooi.

Haarverlenging die je bij MoveHs Hairsolutions hebt aangeschaft, is van echthaar (onbehandeld Europees of behandeld Indian Remy). Of het nu een Weave is, een Hair In of een andere vorm: als je onderstaande verzorgingsinstructies en stylingtips opvolgt, houd je het lang mooi.

1. Borstelen van de haarverlenging

Borstel de haarverlenging altijd voordat je deze gaat wassen. Begin onderaan en werk langzaam naar boven toe. Zo voorkomt je dat je kracht gaat zetten en er knopen in trekt. Gebruik de speciale haarverlenging-borstel: die voorkomt dat je haar uit de trens trekt.

2a. Wassen van de Hair In haarverlenging van echt haar

Voor haarverlenging geldt net als voor andere haarwerken/haarstukken dat je het bij elke wasbeurt twee keer wast en spoelt. Laat het nooit in de shampoo-oplossing weken: dan zwelt het haar en verliest het elasticiteit en breekt het eerder.. Vul een kom of wasbak met een beetje lauwwarm water en los er 2 theelepels speciale hydraterende siliconevrije shampoo in op. Leg de haarverlenging gedurende 30 seconden in deze oplossing. Haal het haar er dan uit en knijp met je handen van boven naar beneden het water er zachtjes uit, zoals je bij een wolwas doet. Spoel het haar vervolgens goed uit onder de stromende kraan (lauw water). Herhaal de behandeling.

2b. Wassen van de Weave haarverlenging

De Weave is semi-permanent bevestigd in je haar, dus deze was je voorzichtig met de vlakke hand. Normaal gesproken was je je haar door te met je vingers over je hoofdhuid te ‘raggen’, maar dat moet je vermijden als je een weave draagt! Verder geldt ook hier: tweemaal shampoo aanbrengen en tweemaal uitspoelen.

3. Conditioner of treatment aanbrengen

Na het wassen is een behandeling met een speciale conditioner nodig. Deze zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en de kleur behouden blijft. Het haar moet daarvoor handdoekdroog zijn. Ga als volgt te werk: Na het wassen en uitspoelen leg je de haarverlenging op een handdoek en rolt/vouwt deze op. Druk zachtjes op de stof, zodat de handdoek het vocht uit het haar opneemt. Verdeel vervolgens Rich Repair conditioner voor gekleurd haar over het handdoekdroge haar. Laat het enkele minuten inwerken. Spoel het goed uit onder een lauwwarme kraan. Maak het weer handdoekdroog.

4. Drogen en stylen van de Hair In

Voor je het gaat stylen, breng je een verzorgend product aan op het (handdoekdroge) haar: Silk infusion of Biosilk Therapy. Voor het stylen spray je ter bescherming ook nog Iron Guard over het haar. Verdeel het verzorgende silk-product over het haar. Daarna laat je het haar drogen op de meegeleverde hanger, of liggend op een handdoek. Heb je een haarverlenging met krullen of slag (bodywave) erin? Laat het dan altijd drogen op een handdoek: zo behoud je de krullen. Stylen gaat het beste als je de Hair In op de meegeleverde hanger doet. Je kunt een fohn (niet te heet) gebruiken op vochtig of droog haar. Maar let op: gebruik een stijltang of krultang uitsluitend op droog haar!

Meer weten over stylen van je haarverlenging? Neem contact op, er zijn regelmatig stylingworkshops!