Ons specialisme

Onbehandeld Europees echthaar

Waarom werkt MoveHs Hairsolutions alleen met onbehandeld Europees echthaar?
Lees er meer over op deze pagina.

MoveHs Hairsolutions is gespecialiseerd in onbehandeld Europees echthaar.

Dat is een bewuste keuze. Onbehandeld echthaar is de beste kwaliteit haar die er is. Het valt natuurlijk en het is beweeglijk. Europees echthaar ziet er heel natuurlijk uit als je een Europees uiterlijk hebt. Euraziatisch of Zuid-Europees echthaar ziet er heel natuurlijk uit als je gemengd bloed of mediterrane roots hebt. En dat is precies wat verreweg de meeste vrouwen met haaruitval willen: er gewoon uitzien, als zichzelf. We bieden haarwerken en haarstukken van ons eigen label “By MoveHs”, maar ook van merken als Follea en Infix Hair

Waarom we het liefst met onbehandeld Europees echthaar werken

Onze keuze om voor de haarwerken van onze eigen by MoveHs-collectie alleen onbehandeld Europees en Euraziatisch echt haar te gebruiken, is gebaseerd op Viola’s eigen ervaringen en jarenlange research. Maar ook is het te danken aan het netwerk van toeleveranciers dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd, want onbehandeld Europees echt haar is schaars. Haarstukken van echthaar kunnen naadloos op je eigen haar aansluiten, zodat je het verschil niet ziet. Haarwerken van echt haar vallen natuurlijk. Echt haar is beweeglijker dan synthetisch haar. Het gaat langer mee en het blijft langer mooi. Daarom dragen we het zelf en werken we er zo graag mee.

Onze labels

In deze haarwerkcollectie (fullcaps en crownextensions met het by MoveHs-label) is alleen Europees echthaar verwerkt. De collecties omvatten drie labels:

  • de Lifestyle collectie crownextensions waaronder ook de Vip-part crownextensions
  • De DeLuxe en fullcap
  • De Três Chique haarwerken.

Ook voor het maatwerk uit de elite collectie gebruiken we alleen onbehandeld Europees echthaar.

Tevens bij ons te vinden:  Haaraanvulling uit de Follea en Infix Hair collectie.

Onze eigen collectie by MoveHs

Voor de haarwerken en haarstukken en het maatwerk van ons eigen label by MoveHs gebruiken we onbewerkt Europees en Euraziatisch haar dat we zelf met de hand geselecteerd hebben. Dat haar heeft de langste levensduur. Het is echter schaars. Je kunt je wel voorstellen dat dat extra geldt voor lang haar (50 tot 60 cm) in een natuurlijk blonde of rode haarkleur. Zeker als je je bedenkt dat voor het knopen ook nog eens 10 cm nodig is!

Vanwege de schaarste kunnen prijzen en wachttijden al snel oplopen. Niet zo vreemd dus dat veel haarwerkers deze kwaliteit mengen met ander haar. Wij kiezen er echter voor om in onze eigen producten alleen te werken met onbehandeld echthaar van topkwaliteit.

Kwaliteiten Europees echthaar

Europees echt haar is er in verschillende structuren (steil, met slag of krul) en in drie kwaliteiten:

  • Handgeselecteerd onbehandeld Europees echt haar.Dit is de beste kwaliteit Europees haar die er te krijgen is. Wij selecteren het handmatig bij de inkoop, dat wil zeggen dat we elke streng goed controleren door te kijken en te voelen. Overigens: als je wilt, kun je bij ons zelf de strengen uitzoeken voor je nieuwe haarwerk of haarstuk.
  • Bewerkt Europees echt haar. Vanwege de schaarste in onbewerkt Europees echthaar (en uiteraard de grote vraag ernaar) worden deze haren met kleur bewerkt. Een haarwerk met een mix van bewerkt en onbewerkt Europees haar is normaal gesproken goedkoper, maar helaas wordt niet altijd vermeld dat het een mix is…
  • Premium Europees echthaar oftewel gemixed Europees echt haar. Premium Europees echthaar is (meestal) een mix van Europees behandeld (gekleurd of gepermanent) haar en ontschubben niet-Europees haar. Dankzij deze mix is het haarwerk een prijsklasse lager dan onbehandeld Europees echthaar, zodat je je met een kleiner budget toch een haarwerk van mooi echthaar kunt veroorloven.
 

Ontschubben alopecia areata

Maar er is nog een reden waarom dit haar goedkoper is: vaak is het Aziatische haar geheel ontschubd (Aziatisch haar is namelijk dikker en kan daardoor beter tegen het ontschubben; het wordt minder snel breekbaar van het ontschubben dan Europees haar.). Het Europese haar is alleen ontschubd bij de knoop. Ontschubd haar is namelijk gemakkelijker en sneller te knopen en dat maakt de productie – en daarmee het haarwerk – goedkoper. Nadeel: door het ontschubben gaat het haarwerk ook minder lang mee. MoveHs Hairsolutions heeft de betere haarwerken in deze prijsklassen ook in het assortiment opgenomen, zodat we onze klanten een compleet aanbod in Europees echthaar kunnen bieden.

Veelvoorkomende problemen met (haarwerken van) echthaar van slechte kwaliteit

Een slechte kwaliteit haar of verkeerd geknoopt haar kan allerlei problemen opleveren. Dit is wat we helaas vaak tegenkomen:

  • Haar dat uitvalt. Oorzaken kunnen zijn: broosheid door ontschubbing of andere chemische bewerkingen, of slechte knooptechnieken.
  • Haar dat klit of in elkaar draait. Oorzaken kunnen zijn: verkeerd geknoopt haar (de lengterichtingen verschillen zodat de schubben in elkaar grijpen).