We zetten de verschillen voor je op een rij.

Soorten haar

Er zijn heel veel soorten en kwaliteiten echt haar en
ook veel verschillende soorten synthetisch haar.
Waar moet je op letten? Wat moet je weten?
MoveHs Hairsolutions helpt je op weg.

 

Soorten haar

Kies je voor echt haar of synthetisch haar? Dat is vaak de eerste vraag die je jezelf stelt als je een haarwerk wilt aanschaffen. Maar al snel ontdek je dat het veel ingewikkelder is. Er zijn heel veel soorten en kwaliteiten echt haar en ook veel verschillende soorten synthetisch haar. Waar moet je op letten? Wat moet je weten? MoveHs Hairsolutions helpt je op weg.

Wie een haarwerk of haarstuk aanschaft, ontdekt al snel dat er heel veel soorten haar zijn. Met heel verschillende prijskaartjes. Hoe weet je wat je moet kiezen en of de kwaliteit z’n prijs waard is? Kom liever goed beslagen ten ijs, want het is zonde als je moet ontdekken dat je je geld aan een grote teleurstelling hebt uitgegeven. We zetten de verschillen voor je op een rij.

Echthaar, ons specialisme

MoveHs Hairsolutions is gespecialiseerd in natuurlijk, onbehandeld Europees echthaar. Dat is er in veel soorten en kwaliteiten. Voor de haarwerken en haarstukken die we zelf maken, gebruiken we alleen de beste kwaliteiten onbehandeld echthaar. Heb je andere roots dan West-Europese, ben je van gemengd bloed? Ook dan kun je bij ons terecht voor onbehandeld echt haar dat perfect bij jouw uiterlijk past. Onbehandeld echthaar oogt natuurlijk, is beweeglijk en valt soepel. Het blijft langer mooi dan haar dat allerlei bewerkingen heeft ondergaan, dus het haarwerk gaat ook langer mee. Daarnaast vind je bij ons de haarwerken in behandeld echthaar van de betere merken. Zo bieden we een compleet assortiment echt haar in verschillende prijsklassen. Lees meer over onbehandeld Europees echthaar en ons assortiment.

Andere soorten en kwaliteiten echt haar

Als je op zoek gaat naar een haarwerk van echthaar, kom je deze termen al snel tegen: Aziatisch haar, Chinees haar, Eurasian hair en Indian hair. Die termen zeggen iets over de herkomst en de structuur van het haar. Daarnaast kom je termen tegen die iets zeggen over de chemische bewerkingen die het haar heeft ondergaan, zoals ontschubben, ontkleuren, kleuren, splitsen. De structuur bepaalt in belangrijke mate of het haar bij jou past. Heb je een Europees uiterlijk, dan staat Aziatisch haar al gauw onnatuurlijk, en omgekeerd geldt dat ook. De bewerking heeft invloed op de kwaliteit van het haar. Zo is ontschubd of ontkleurd haar brozer dan onbewerkt haar. Lees meer over soorten en kwaliteiten in echt haar.

 

Onbehandeld Europees haar

MoveHs Hairsolutions is gespecialiseerd in onbehandeld Europees echthaar. Dat is een bewuste keuze. Onbehandeld echthaar is de beste kwaliteit haar die er is. Het valt natuurlijk en het is beweeglijk. Europees echthaar ziet er heel natuurlijk uit als je een Europees uiterlijk hebt. Euraziatisch of Zuid-Europees echthaar ziet er heel natuurlijk uit als je gemengd bloed of mediterrane roots hebt. En dat is precies wat verreweg de meeste vrouwen met haaruitval willen: er gewoon uitzien, als zichzelf.

service-bg_22
Elite collectie crownextension micropoint maatwerk
service-bg_22
Maatwerken by MoveHs onbewerkt Europees echthaar

Soorten Europees haar

Welke soorten echt haar zijn er voor je haarwerk? Waar moet je op letten? Waaraan herken je Europees onbehandeld echthaar?

Soorten echthaar

Soorten echt haar en hun belangrijkste eigenschappen op een rij.

service-bg_22
Fullcap pruiken Luxury en Elite collectie by MoveHs
service-bg_22
Crownextension maatwerk by MoveHs

Synthetisch haar

Ook synthetisch haar is er in diverse soorten/kwaliteiten. Ze zijn van polyester of polyamide (nylon) vezels gemaakt. In de loop der jaren zijn er steeds betere kwaliteiten bijgekomen: sterkere, dunnere, soepelere vezels die er natuurlijker uitzien dan voorheen.

Cyber haar

Cyber haar is een (relatief nieuwe) synthetische vezel van 100% polyamide. De vezel is dun en daardoor soepel, het is licht materiaal en dat draagt prettig. Het materiaal is uitstekend bestand tegen hitte.

service-bg_22
Gripcap haarwerk met silicone by MoveHs
service-bg_22
Crownextension maatwerk by MoveHs

Soorten monturen

Het montuur van je haarwerk of haarstuk moet goed zitten en lekker aanvoelen. Niet kriebelen en niet verschuiven. Zorgen dat je haar mooi om je gezicht valt (‘contourlijn’). Zorgen dat je je veilig voelt in weer en wind. Wie dagelijks een haarwerk draagt, weet hoe enorm belangrijk het montuur of de cap is.

Verzorging & Styling

Zowel de haren zelf als de knoopjes waarmee ze aan het montuur vastzitten, kunnen beschadigen. Transpiratievocht bevat zuren die de knoopjes aan kunnen tasten: met regelmatig wassen voorkom je dat. De speciale verzorgingsproducten helpen het haar zacht en soepel te houden, zodat het niet uitdroogt en niet snel in de knoop zal raken.

service-bg_22
Gripcap haarwerk met silicone by MoveHs